Bolesti v nesouvisejících částech těla při menstruaci a otázka na pravděpodobnost otěhotnění při menstruaci nebo těsně p

Dobrý den! Chtěla bych se zeptat na několik věcí. Neumím si vysvětlit, proč mi při menstruaci chromne ruka od ramene, někdy levá, někdy pravá. Je to taková bolest, jakoby mě bolela tepna nebo žíla v té ruce, přičemž přestávám v té ruce mít citlivost. Někdy to trvá několik hodin, po odeznění se to třeba ještě několikrát během ms opakuje. Cyklus mám nějakou dobu celkem pravidelný, ale stává se, že někdy dojde ke zpoždění o 3-10 dní. V životě jsem brala HA jen ve dvou obdobích, vždy po dobu cca 18-20 měsíců, ne déle, protože oba případy skončily záněty močových cest, měchýře a v druhém případě i ledvin, takže se bojím to zkusit znovu. Musím dodat, že jsem vystřídala různé druhy, nepomohlo to. Je tedy pravda, že užívání antikoncepce mne zbavilo bolestí, které mě dokážou někdy vyřadit na dva dny z provozu (silné křeče, pocit, že se pozvracím a všechno ostatní, studený pot, zimnice, omdlévání). V návaznosti na neužívání HA bych se ještě chtěla zeptat na riziko otěhotnění v době menstruace a během dvou nebo tří dnů po jejím skončení. Pokud nepočítám dva předchozí ukončené vztahy, už 22 měsíců žiji s přítelem. Po celou dobu máme nechráněné pohlavní styky a toto období využíváme pro to, abychom nemuseli mít přerušovaný styk. Mnohokrát (cca 20x?)se tedy přihodilo i to, že se přítel neovládl a udělal se do mě a to i v období, kdy bylo největší nebezpečí, že bych mohla otěhotnět, ale nestalo se to. Potomky neplánujeme. Prezervativy používat nechceme, tak jestli bychom měli raději situaci jistit ještě spermicidním gelem atp.? Jsem si vědoma faktu, že i páry, které se o dítě snaží, čekají někdy roky, takže 100% chráněna nejsem. Děkuji Vám moc za Vaši odpověď, omlouvám se za případné chyby v textu a přeji hezký den!

Odpověď odborníka:

Dobrý den, co se týče potíží s horní končetinou, s menstruací by souviset neměla. Řešila bych tento problém s neurologem. Antikoncepce Vám jistě neudělala zánět močových cest ani ledvin. Co se týče plodnosti, tak metoda plodných a neplodných dnů navíc při nepravidelnosti cyklu (udáváte 3-10 dní) je silně nespolehlivá, nelze ji označit za antikoncepční metodu. Spermicidní gely ano. Pokdu nechcete nyní děti, lze užít Mirenu, je to hormonální tělísko,které se zavádí do dělohy, lze i nerodivším ženám, je na 3 nebo 5 let. Vaše obtíže by mohlo vyřešit. Nevýhodou je cena, ale po přepočítání na měsíce vzhledem k tabletové antikoncepci, vychází levněji.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-7 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Otěhotnění přes antikoncepci verezana | Od: Veronika | 27.12.2014 20:41
Dobry den, chtela bych se zeptat. Začala jsem brát
antikoncepci verezana. S přítelem jsem mela
nechráněný pohlavní styk asi 3 den od bráni prášků
a pak jeste několikrát. Během 7 denní pauzy jsem
začala normálně krvácet asi 3 den od vysazeni ha.
Po 7 denní pauze jsem začala brat nové platí.
Antikoncepci beru pravidelne. Spíše mam strach
protoze přítel rikal ze se do me občas udělá, mohu
byt těhotná? V posledni době mam nějaké nafouklé
bricho, možná je to i svatkama. Kdybych si udělala
tehotensky test nemůže antikoncepce nejak ovlivnit
výsledek? Z odpoved dekuju :)
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěž o krém BELOBAZA®


 celý článek

x