Bolesti v podbřišku

4 měsíce mám denně bolesti v levé části podbřišku asi 2-3 cm šikmo dolů od kyčelní kosti. Bolesti jsou spíše k večeru a ráno po probuzení. Vyšetření SONO, kolonoskopie a moči negativní. Praktická lékařka se přiklání k možnosti, že se jedná o bolesti od páteře, nyní beru 4 dny dimexol a coxtral, bolesti přetrvávají i když v menší míře. Před 4 a 1/2 roky jsem měla karcinom dělohy, odstraněna včetně vaječníků, bez následného ozařování nebo chemoterapie vzhledem k malému rozsahu nádoru a preventivně provedeno CT mízních pánevních uzlin s negativním nálezem. Nyní mám tedy dotaz, zda mé současné bolesti nemohou signalizovat problém s uzlinami, případně zda je potřebné v tomto směru nějaké další vyšetření. Praktická lékařka o uzlinách v souvislosti s bolestma neuvažovala. Děkuji předem za odpověď na můj dotaz.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Blaženo! Vaše současné potíže mohou a nemusí souviset s uzlinami. Bylo by samozřejmě vhodné, aby byla oblast podrobně vyšetřena, což sama popisujete. Po operacích typicky dochází ke srůstům střev, které se podobnými bolesti často projevují, srůsty nelze přitom nijak rozumně ověřit či zobrazit.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: