Bolesti zad

Dobrý den. Trpím již několik let bolestmi zad. Od ledna mam stav dost zhoršený, ráno i přes den zatuhlost zad a někdy bolest vystřeluje i do nohou.Byla jsem na rentgenu páteře.Mírná sin-skoliosa l páteře s vrcholem při L 3/4, mírně oploštělá bederní lordosa.Disúzní snížení disku s mamximem laterálně vpravo a disfúzní snížení disku 4/5, def.spondylosa lokálně v úseku L 3-5-laterálně bilat.vertikáně zobáčkovité osteofyty.Výškaobrat,těl.a ost.Mop v normě. Kresba pediklů zachovaná....Mírná osteochondroza disků L 3/4 L a 4/5. Nedávno velká hematom v oblasti kyčle, bez příčiny a nyní bolest ruky nad zápěstím-přední strana ruky .Doporučené rehabilitace a léky na uvolnění . Je mi 40 let a chtěla bych zdravotní stav vylepšit, problémy mi znepříjemňují život. Co se s tím dá dělat ? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Změna osy bedrní pateře se skoliosou, stav zřejmě již z dřívější doby. Degenerativní změny v oblasti bederní pateře.. Snížení meziobtalového prostoru mezi 4. a 5. bederním obrfatlem. Patrně zde existence možné tvarové změny ploténky. Vyznačené degenerativně vzniklé změny okrajů obratlů, výrůstky jak v popise Pri léčbu je vhodná krátkodobá medikamentosní loéčba s následnou postupující rehabilitací,fyzikální terapie, vhodné doléčení v lázních nebo i u moře. Pokud by se stav neupravoval zřetelně po 6 ti týdnech je na místě provedení magnetické rezonance s podrobnějším obrazem měkkých tkání v oblasti bederní pateře a podle výsledku MR a výsledků vyšetření zhodnocení a postup další léčby.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: