Bolesti zad a kloubu

Dobrý den,mam asi 3 roky problemy s bolestmi kolen a zad-v koleni je artroza 3 stupně,byla jsem na artroskopii a nic jinyho než ještě počkat a pak jit na vyměnu kloubu,z toho mne začly bolet zada,nejdřiv bederka,jde mne to nejvic přes kyčel a do paty a nyni mne začly bolet hodně ruce a krčni pateř.prosila bych o sděleni a dalši postup lečby,rehabilitace,infuze,obstřiky to mam po celych třech letech pořad.MR adekvatně spondylartroza C,Lp.foraminostenoza C4/ vpravo,C 5/6 billat protrze disku C4/5 vpravo,C 3/4 medialně,osteochondroza Th11/1.,L3_S1 EMG bez patologii na středovych nervech děkuji Hana

Odpověď odborníka:

Vyšetření MR ani artroskopické Vás nevyléčí. Bez cílené aktivní léčby je to pouze kontroly stavu, jak jste na tom. Infuze ani obsřiky také ne, mohou být důležitou součástí zklidnění bolestivého problému, situaci však nezmění. Bez klinického vyšetření nelze slibovat zlepšení kolenních kloubů, dle popisu to však nevypadá tak zle, že by bylo třeba čekat na výměnu kloubu. Cílená aktivní fyzioterapeutická léčba ve spojení s opět cílenými cviky na úpravu svalových dysbalancí a velmi pravděpodobně i s použitím správné obuvi, zřejmě i s individuální korekcí vložkami do bot může kolenní klouby dostat do funkce, kdy nebudou bolest, léčba statiky těla a bederní páteře je také nezbytná , propojení mezi postavením pánve a vertikální statikou nohou musí fungovat symetricky. Samozřejmě můžete přijet i po objednání ke konsultaci ke mě do Brna.

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Vyšetření prostaty
Články: Vyšetření prostaty
Co vše má zahrnovat...
Plané neštovice: hrozba pro některé dospělé a těhotné
Články: Plané neštovice: hrozba pro některé dospělé a těhotné
Plané neštovice jsou běžným...
Jak správně ošetřit puchýř
Články: Jak správně ošetřit puchýř
Odřely vám nohy nové boty...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Na tzv. „zlomené“ srdce můžete opravdu zemřít
Články: Na tzv. „zlomené“ srdce můžete opravdu zemřít
Vědci totiž došli k názoru...
Cholesterol pod lupou: víte, co přesně znamenají naměřené hodnoty?
Když za nemocné klouby může lupénka
Články: Když za nemocné klouby může lupénka
V případě těchto dvou...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: