Bolesti zad a nohy

Posílám vyšetření CT a prosím o radu,jak léčit.Bylo mi doporučené cvičit a prášky od bolesti.Už 2měsice mě bolí v zadech a bolí a brní pravá noha.CT-V etaži L4 bez herniace ani protruze disku,kořeny volné.Ventrální posun L4 oproti L5 cca 3-rkulární4mm,bez spondylolýzy.V oblasti laterálního recesu neobvyklá v.s.kalcifikace velikost 10 krát 7mm.Výrazné degenerativní změny skeletu.V etáži L5S1 cirkulární protruze disku 3mm,kořeny intaktní.Výrazná chondroza disku a vakuovým fenoménem a spondyartrotické změny skeletu.Redukce MOP.Poroza skeletu.Je mi 55let.Poradte jak léčit.Děkuji za odpovědˇ

Odpověď odborníka:

Vaše páteř a meziobratlové ploténky vykazují známky velké degenerace, na přechodu bederní a křížové páteře i s počínajícím výhřezem ploténky, což může mít za následek brnění nohy. Navíc máte osteoporosu. Pokud by se neurologické příznaky zhoršovaly, možná by byla nutná i operace ploténky, jinak vám skutečně nezbývá nic jiného než cvičit dle doporučení ortopeda či rehabilitačního pracovníka, posilovat zádové svalstvo, aby drželo páteř ve správném postavení. Můžete si také v lékárně koupit některý z přípravků kloubní výživy k posílení chrupavek, ale tyto preparáty je nutné užívat dlouhodobě a pravidelně. Osteoporosa se dá také léčit tabletami, nejenom vápníkem, požádejte svého ortopeda o vhodný preparát.

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x