Bolesti žaludku a neustálý pocit hladu

Dobry den, nyni asi mesic vkuse kazdy den mam bolesti zaludku od rana do vecera spojeny s neustalym pocitem hladu i po najezeni. Uzivam Lansoprazol kazdy den bez efektu. Predtim jsem brala Omeprazol, ten uz taky moc nezabiral (Drive pomahal dobre a rychle). Prilezitostne jsem zkusila Degan, ktery chvilkove trochu zklidnil bolesti. Rovnez jsem zkousela Ganaton, Sucralfat a vsechno bez ucinku. Piju matovy caj, zaludecni caj, jim lehka dietni jidla a nic nepomaha. Tak uz si nevim rady. Obcas me tyhle problemy trapi, byla jsem uz i 2x na gastroskopii, ale nic se nezjistilo, byla to jen dyspepsie a pry protahly zaludek. Ted to ale trva uz delsi dobu nez obvykle a ne jen obcas, ale skutecne denne... Nekdy do toho vyskoci jeste krece, ale permanentne citim divny tlak a pocit hladu. Nekdo rikal, jestli me netrapi zlucnik. Stolici mam pravidelnou, nemam bolesti v podbrisku. Nutno podotknout, ze beru Citalec zhruba 3 roky, stres mam myslim si jako kazdy jiny clovek, nic extra a pokud by to bylo zpusobeno Citalopramem, tak ho nechci vysazovat, necitim se na to, ale ty bolesti uz nevim jak resit, nebo na jaka dalsi mozna vysetreni zajit. U Dr. jsem byla, dala mi akorat ten Lansoprazol s tim, ze mam pit caje. Chtela bych odhalit pricinu problemu. Dekuji moc za odpoved a preji prijemny den. Silliková

Odpověď odborníka:

Dobrý den.Vaše poslední věta je myslím neobyčejně významná,jenže..Díky Vašemu skvělému vylíčení příznaků a jejich vývoje i kolísání,včetně Vašich zkušeností s léky,by Vaše trápení mohlo být použito do nějaké lékařské učebnice.Lidskou bytost zjevně nejde rozdělit na tělo a duši,není možné ani oddělit fungování jednotlivých orgánových systémů.Jste velmi citlivá bytost,to Vám může přinášet jisté komplikace v psychickém prožívání,podobně citlivé jsou také Vaše sliznice různých orgánových systémů.Ten nejzranitelnější je u Vás zřejmě zažívací trakt. Ale teoretické rozbory Vám nepomohou,to je mi jasné.Rozhodně nerozdělujte sebe sama na jednotlivé lékařské odbronosti.Propojte lékaře,který léčí Vaše úzkostně-depresivní příznaky/ať již je to praktik nebo psychiatr/ se svým gastroenterologem.Měli by spolupracovat i v oblasti léků/citalopram je vynikající antidepresívum,ale není jediné´a u některých lidí jisté zažívací obtíže působit může../ To hlavní-nepropadejte zoufalství a beznaději.Vaše orgány jsou dle vyšetření anatomicky zdravé,jen jejich funkce není docela v pořádku-a tady je právě ta spojka k Vašemu nitru..Neznám Vaši situaci,ale asi by se hodila nějaká forma psychoterapie-tak,aby pro Vás existoval bezpečný prostor k řešení některých,třeba skrytých bolestí..

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+18 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Genetické vyšetření
Články: Genetické vyšetření
Genetické vyšetření je...
Sedm mýtů o bolestech zad
Články: Sedm mýtů o bolestech zad
Většina z nás zná potíže se...
Léčba sexuálně přenosných nemocí u těhotných žen
Články: Léčba sexuálně přenosných nemocí u těhotných žen
Možnosti léčby sexuálně...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x