Bolestivá uzlina na krku, zánět zubu a bolesti kostí

Dobrý den, v pondělí se mi na krku na pravé straně udělala bolestivá uzlina, žádné jiné příznaky jsem neměla. Ještě ten den jsem navštívila doktora ten měl podezření na infekční mononukleózu odebral krev a moč, výsledky byli negativní. Za 3 dny jsem začala pocitovost bolest horního zaplombovaného zubu, proto jsem navštívila zubaře, zjištěn zánět zubu a byli mi nasazeny antibiotika amoksiklav 1g. Po 1 dni braní mě začali bolet kosti jen na rukou a cítila jsem únavu, nyní amoksiklav stále užívám a bolesti kostí a únava neustupuje uzlina na krku už je méně bolestivá a řekla bych že je o něco menší. Je možné bolesti kostí mít od těch antibiotik, popřípadě co od čeho to můžu mít ?

Odpověď odborníka:

Vážená paní Žáčková, děkuji za Váš dotaz. Zvětšená lymfatická uzlina může ( mimo jiného) souviset opravdu i s patologickým procesem v zubech a čelistech obecně. Zejména pokud pociťujete i bolestivost dříve ošetřovaného zubu, bylo by vhodné tento zub řádně ošetřit a tím buď potvrdit či vyvrátit příčinu vaší bulky na krku. Nicméně předepsání ATB bez předchozí či následné terapie , není jistě vhodná léčba.Nebo lépe řečeno, není to dlouhodobé řešení. ATB terapie pouze ochromí momentální nával bakterií a Vaše okamžité obtíže se mohou zmírnit a dát Vám zdání vyřešení problému, opak je ale pravdou. Příčina zůstává nedoléčena. Řádné by bylo zub otevřít, ošetřit tak jak to bude vyžadovat a to zejména za dokonalého vyčištění a dezinfekce. S pozdravením Velebilová Hana

MDDr. Hana Velebilová
MDDr. Hana Velebilová

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Schill Dental Clinic Praha s.r.o.

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: