Bolestivé lýtko

  • Dotaz od: Adéla Králíková
  • Publikováno: 21.3.2014
  • uLékaře.cz

Již třetí den mě bolí pravé lýtko. Byla jsem u praktické doktorky, která mě poslala na ultrazvuk. Dle něho byla tromboza vyloučena. Paní doktorka mi řekla, že to nejspíš bude svalové. Mažu tedy nohu čtyřikrát denně ibalgin gelem, dle rady beru přípravek na cévy a dologran kvůli hořčíku. Teď se mi v místě bolesti udělala modřina. Že bych se někde bouchla do lýtka, si nejsem vědoma. Noha mě stále hodně bolí, chvílemi je to lepší, poté zase stejné jak první den. Prosím poraďte, zda mám čekat, anebo zajít k doktorce znovu.

Odpověď odborníka:

Kontrolu lékařem považuji za vhodnou, i přes negativitu vstupního ultrazvuku je i tak nutné na možnost trombosy jako příčiny potíží pomýšlet... Blíže musí posoudit Vaše paní doktorka - bolí celé lýtko nebo jen místo, kde se udělala modřina?, máte nějaké jiné kožní změny?, otok? atd... Přeji Vám, ať za potížemi nic vážného nestojí...

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: