Bolestivé kvasinky

Zdravím. Již několikátým dnem u mě probíhá zánět pochvy. Kvasinková infekce u mě způsobila silný otok,výtok a řezavou bolest při jakémkoli pohybu. V oblasti třísel mám dvě bulky, prý zvětšené vazy - na dotek bolestivé. Po prvních příznacích jsem okamžitě navštívila lékaře, který mi předepsal Gyno-Pevaryl 150. Postiženou oblast mažu a čípky zavádím dle pokynů. Ale jak si ulevit od bolesti? Kolem poševního vchodu mám silný otok a při pohybu cítím velkou bolest(jako bych se měla roztrhnout..). Máte nějakou radu, jak se zbavit bolesti, otoku? Znemožnuje mi to jakoukoli činnost. Pokud do týdne problémy neustanou, navštívím zase lékaře. Jak tedy doléčit tento mykotický problém, a poté mu nejlépe předcházet? Jak se zbavit bolestivého otoku? Předem děkuji za Váš čas a odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Kvasinkový zánět je problémem, který má tendenci se často vracet. Především je nutno určit, zda se skutečně jedná o zánět, který je způsoben kvasinkami, popř. zda se nejedná o tzv. zánět smíšený, kde jsou ještě další bakterie. Při správně nasazené léčbě by totiž mělo během pár dnů dojít k úlevě. Vámi popisované zvětšené vazy v oblasti třísel si bohužel neumím vysvětlit a nevím o co se jedná. Nechte si to podrobněji vysvětlit lékařem. Pokud tedy léčba nepomáhá, bude potřeba provést mikrobiologické vyšetření a dle něho nasadit cílenou léčbu. Vy sama si můžete trochu ulevit pomocí poševních výplachů ( např. Clogin, Rosalgin ), které koupíte v lékárně. K prevenci patří životospráva, zavádění globulí s laktobacily vaginálně, ev. užívání Candivac vakcíny či vyrobení autovakcíny z Vašeho stěru. Pokud se infekce objevují po pohlavním styku, pak sex s kondomem či léčba partnera.

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: