Bolestivé otoky kloubů končetin, ztuhlost svalů a vazů

Dobrý den, ráda bych se zeptala na problém, který mě trápí již od jara tohoto roku. Při větší zátěži (tím myslím např. běh atd., na který jsem běžně zvyklá, běhám několik let 2x týdně asi 3 km) se u mě začala projevovat nejdříve velmi bolestivá ztuhlost svalů a vazů, řekla bych přímo, že se jedná o křeče, které se masáží ještě zhorší a rozestoupí dál po končetině (jedná se jak o horní tak dolní končetiny). Bolesti většinou ustanou do 2 dnů, stav se ale zhoršuje , přidávají se otoky kloubů všech končetin, jsou velice bolestivé, otok je vždy červený a na dotek horký, končetinou není možné pohnout, pokud se jedná o kloub prstu, není možné hýbat prstem, je to vždy velmi bolestivé. Bez jakékoliv léčby vždy bolest a otok odezní. Podstoupila jsem všechna možná vyšetření : streptokok, chlamydie, celiákie, revma, borelioza, sedimentace, autoimunitní vyšetření, vyšetření na parazity, RTG plic, vyšetření moči, revmatololgické vyšetření, dentální vyšetření. Vše negativní. Podstoupila jsem i vyšetření na kožním lůžkovém oddělení v nemocnici, kde mě diagnostikovali můj stav jako kopřivku a doporučili znovu revmatologické vyšetření, ikdyž mě můj revmatolog poučil, že revma by mi za 2 dny nikdy samo bez medikace neodeznělo. Doposud mi nikdo nevyšetřoval střeva, nevím, zda tento stav může s tímto souviset. V pondělí nastupuji do práce a je to pro mne vždy utrpení v tomto stavu pracovat , na konci týdne jsem vždy úplně vyčerpaná. Po týdenním odpočinku v nemocnici se můj stav uklidnil bolest odezněla, nevím, zda za to může lék proti bolesti aulin, ale spíš se přikláním k tomu, že jsem byla v klidu. Jsem bezradná stejně jako moje paní doktorka. Na závěr bych ještě chtěla dodat, že mě před rokem hodně pobolívalo koleno, tak jsem užívala GS CONDRO, přestala jsem jíst maso, bohužel po půl roce mi hodně začaly padat vlasy, tak jsem se opět vrátila k původní stravě, ikdyž po testech u paní doktorky se nepotvrdilo, že by mi díky stravě něco v těle chybělo. Loni jsem také prodělala dost stresu, úmrtí, nemoci, stres v práci. Prosím poraďte mi s diagnozou. Děkuji Marcela,Zlín

Odpověď odborníka:

Milá Marcelo. Zdá se, že příčina Vašich potíží nebude fyzická. S diagnózou nebude příliš práce. Velmi pravděpodobně je příčina psychogenní. Většina pacientů v mé ordinaci má potíže,velmi podobné těm Vašim. Nechcete poradit více? Pokud si přejete mou pomoc, napište na mens-sana@seznam.cz. Telefon do ordinace mám 518 322 145,Doporučení nepotřebujete. Zdravím Vás a přeji Vám brzké uzdravení. Těším se na shledanou:-) s :-) Petr Jugas

MUDr. Petr Jugas
MUDr. Petr Jugas

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Soukromá praxe neurologie

 
Líbí se vám odpověď?
-4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Kouření cigaret ničí sexuální život mladých mužů
Články: Kouření cigaret ničí sexuální život mladých mužů
Zeptáte-li se muže kuřáka...
Sexuální zdraví ženy
Články: Sexuální zdraví ženy
Mnohdy se pod pojem...
Hemoroidy
Články: Hemoroidy
Hemoroidy, žilní městky...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Články: "Parfémová vyrážka" aneb Z čeho to mám?
Někomu čerstvě zakoupený...
Kouříte? Pak možná nebudete mluvit!
Články: Kouříte? Pak možná nebudete mluvit!
Se zapálenou cigaretou má...
Kouření dýmky přináší podobné riziko jako kouření doutníku
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: