Bolestivé stahování předkožky

Dobrý den, mám 4 letého syna. Před půl rokem byl na stažení předkožky sondičkou. Snažíme se každý den stahovat, ale syn si stále stěžuje na bolest při přetahování. Předkožka jde stáhnout lehce, ale po opětovném vrácení je špička kůžičky zarudlá a právě tam syn ukazuje, že ho to bolí. Jesli je otvor v předkožce příliž malý, stačí nějaká mastička, nebo je nutný chirurgický zákrok? Děkuji G.

Odpověď odborníka:

Ve věku Vašeho syna je šance stav zvládnout bez chirurgického zákroku. V současné době je od bolestivého přetahování předkožky spíše odklon. Zaměřujeme se zejména na masáže předkožky, například při koupání, při nelepšení stavu přichází na řadu mastička triamcinolon. Chirurgický zákrok je až na posledním místě nebo v případě velmi těsných zúžení (fimóz), kdy mají chlapci např. obtíže při močení. V takovém případě Vám doporučuji vyšetření dětským chirurgem.

MUDr. Petra Limrová
MUDr. Petra Limrová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Nemocnice Hořovice

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: