Bolesto nohou

Chtěla bych se na vás obrátit s mým problémem a poprosit o radu, zda to bude možné. Jako malému dítěti mi nedorůstaly kloubní hlavice, v nemocnici mi asi o 1,5 cm povytáhly obě dvě nohy, měla jsem kvůli tomu odklad do první třídy a pak omezení v tělocviku (skoky, doskoky, delší běhy jak 100 metrů). V 19 kvůli bolestivému zážitku po delší túře pěšky jsem šla na kontrolu. Doktor mi řekl, že mi nepružej kloubní krčky a že to částečně vyřeší kvalitní ortopedická nebo sportovní obuv a operace mě prý nemine. Od té doby je to někdy v pohodě a někdy trpím (je mi 24). Posledních 14 dní je to zlé, tak že ani nemohu souložit, protože u toho trpím a včera mi bolest střílela až do zad. Bolí to když sedím nebo i když zvedám těžké věci a nebo když delší dobu chodím. Bojím se, co mi je... Předem mnohokrát děkuji za pomoc.

Odpověď odborníka:

Milý Petře, doporučuji se neprodleně obrátit na Vašeho ortopeda. Bude potřeba klinické vyšetření, doplněno o zobrazovací vyšetření - RTG či lépe MR pro zhodnocení stavu kloubní chrupavky, další postup dle výsledku. Jistě poté vhodné posouzení rehabilitačním lékařem, rozpis rehabilitací a fyzikální léčba event. lázně. Vy sám si nyní můžete ulevit nesteroidními analgetiky typu Ibalginu, ale návštěvu lékaře příliš neodalujte.

MUDr. Marta Ručková
MUDr. Marta Ručková

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Nemocnice Milosrdných bratří Brno

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x