Boule na patre jiz podruhe v kratke dobe (poprve predchazela ryma)

Dobry den.mam problem s malou bouli nebo spise oteklou tkani na patre, na delici care horniho patra,zhruba 5mm za prednimi zuby az do mista prohloubeni patra pro jazyk.poprve to bylo velmi bolestive a objevilo se dve hodiny po navsteve zubare v lekarne mi dali orofar.zmizelo to za 2 tydny nyni mam jiz tyden a nezabira nic.spatne se mi vyslovuje č a dalsi takze z toho trochu sislam.je problem v ustni hygiene nebo je to vaznejsi?dekuji za odpoved

Odpověď odborníka:

Dobrý den, slečno/paní Leony. Řekl bych, že v ústní hygieně problém nebude. Jen podle slovního popisu nelze ale bohužel stav blíže hodnotit, doporučuji návštěvu praktického lékaře, ten se s Vámi domluví na dalším postupu. Bude vhodné se zaměřit na to, co bylo součástí ošetření u stomatologa, když se problém objevil prvně (může jít třeba i o alergickou reakci na nějaký použitý materiáln apod.).

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: