Boule pod žebrem

Dobrý den, je mi 26 let, před 5 měsíci jsem si nahmatala pod pravým žebrem ke konci oválnou bouličku, jakoby otok navazující na žebro. Působí mi bolesti, pálení, bodání, jakoby při skřípnutém nervu sama od sebe, ale hlavně je nejcitlivější na dotek. Trpím od té doby, co jsem si ji nahmatala bolestmi pravé poloviny těla, žebra, nejvíce zad. Po konzultaci u obvodního lékaře mi bylo sděleno, že je to od páteře, že mám cvičit, protože mám sedavé povolání a jelikož mi byla před 3/4 rokem provedena veškerá vyšetření, včetně sona a endoskopického vyšetření střev, tak by tam něco našli již tenkrát. Jenže boleti pod pravým žebrem nadále přetrvávají a jsou intenzivnější, poraďte mi prosím, zda se mám raději obrátit na nějaké specializované oddělení pro potřebné vyšetření. Bojím se, aby se nejednalo o něco vážného! Děkuji mnohokrát

Odpověď odborníka:

Je pravděpodobné, že pokud je souvislost s žebrem a umístění je ke konci žebra mířícího k pupku jedná se o drobnou perichondritis. Místo, kde kost žebra přechází ve chrupavku se objevují i po drobných traumatech reakce chrupavky. Bude potřeba vyšetření na ortopedii a provedení rtg snímku případně i sonografického vyšetření k upřesnění stavu. Bez vyšetření nelze říci více. Samotný nemikrobní zánět žeberní chrupavky je nevýznamný a odezní. Vyšetření je ale nutné.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
boule pod žebří | Od: jarmilasurmajova | 9.2.2016 16:58
chtěla jse ještě připsat že na sonu my nic nezjistili a na rentgenu taky ne
reagovat
bulka pod žebry | Od: Zdena | 19.3.2014 12:53
Prosím o radu,nahmatala jsem si bouličku asi 5cm
pod žebry,v trojúhelníku.Možná dvanácterník,před
dvěmi lety jsem byla gastro,měla jsem menší zánět
žaludku.Občas to bolí na dotyk.Poradte zda se
mám znepokojovat,bojím se už jít znovu na
vyšetření.
reagovat
re:bulka pod žebry | Od: Poradna uLékaře.cz | 20.3.2014 15:53
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosíme Vás, abyste dotaz
zkopírovala a vložila jej přímo do poradny na těchto
stránkách: http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik.

V poradně se Vám bude lékař věnovat. Děkujeme

reagovat
re:re:bulka pod žebry | Od: jarmilasurmajova | 9.2.2016 16:53
nahmatala jsem si boulicku pod žebří p.doktorka říkala že to nic není ale na omak mě bolí
reagovat
re:re:re:bulka pod žebry | Od: uLékaře.cz | 10.2.2016 18:13
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Se syndromem studených končetin můžete zatočit svépomocí
Články: Se syndromem studených končetin můžete zatočit svépomocí
Trápí vás revma? Pak jste...
Máte zelený zákal? Držte hlavu nahoře
Články: Máte zelený zákal? Držte hlavu nahoře
V létě houfně zapomínáme na...
Porucha jater se projeví i na rukou
Články: Porucha jater se projeví i na rukou
Jaterními chorobami, ať už...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Alkohol zažívání zlepšuje – ovšem jen v malých dávkách!
Nežádoucím účinkům očkování lze předejít
Články: Nežádoucím účinkům očkování lze předejít
Očkování proti žloutence A...
E-cigareta: pomáhá, nebo spíš škodí?
Články: E-cigareta: pomáhá, nebo spíš škodí?
Elektronická cigareta nebo...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x