Brnění nohou

Je mi 15 let a už nějakou dobu pozoruju, že sem tam někdy mám zvláštní pocit v obou nohách, takovou lehkou necitlivost, cítím je, ale ten pocit prostě je. Nedávno mě lehce brněla pravá noha po jízdě na kole. No musím se přiznat, že jako malá jsem trávila dost času venku a měla nějaký ten pohyb, ale teď už aspoň ty 4 roky toho moc nevykonám, spíše jsem raději líná a trávím celé dny v posteli, sem tam něco nachodím, když třeba s rodiči někam jedeme nebo třeba na nákupech, ale moc často to není. Tento problém pozoruju od doby předtím než jsme měli jet na dovolenou, celkově mi bylo nevolno z cesty a byla jsem i dost nervózní. Jen, co jsem začala chodit do školy, tak jakoby to zmizelo, ale pak přišla chřipka a já byla doma v posteli a začalo to zase. Mohlo by to být ztráta svalové hmoty? Nebo od páteře? Občas cítím i mírné sevření na hrudi, mám operovaný defekt síňového septa a srdce jinak v pořádku. Doktorka mi nedávno také dělala testy na štítnou žlázu atd. ale nic se nenašlo. Mamka má podezření na RS, ale spíše si myslí, že jsi jenom vymýšlím, když testy nic neukázaly a že jsem hypochondr. Také by se dalo říci, že mám panický strach z rakoviny. U nás v rodině jí teda nikdo kromě pradědečka od táty neměl, ale on měl rakovinu tlust. střeva. A děda měl mrtvici, ale má opravdu dědičnost velký vliv na vznik rakoviny a dá se poznat v krvi? Většinu příznaků, které pacienti s rakovinou popisují nemám, až na tu občasnou necitlivost v nohou a hlava mě občas bolí, ale ne tolik často a hodně. S mamkou půjdeme tento měsíc k nějakému léčiteli. Každopádně mám asi pár posledních otázek, nemohu to mít už třeba od nervů, jak se pořád stresuji ze strachu o svoje zdraví, nebo jsem už blázen a nebo to něco je? Mám zvážit návštěvu neurologa?

Odpověď odborníka:

Asi by bylo vhodné navštítit neurologa. Podle vyšetření Vám jistě bude schopen říct více. Možná je to od páteře, možná se jedná o polyneuropatii, možná jen o nedostatek magnezia. Nic závažného bych asi zatím nehledala. Nádory tlustého střeva jsou jedny z nejčastějších u nás, to ,že ji měl Váš dedeček neznamená, že jí máte vy. A už vůbec ne v tak mladém věku. Zkuste se hýbat, vzít si magneziové tablety v dostatečné dávce, klidně 1 gr. denně a navštivte neurologa

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
+8 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: