Bulka v prsu

Dobrý den, mám v prsu bulku o velikosti cca 2 cm, když si ji prohmatám, cítím, že je součástí mléčné žlázy. Nahmatám ji pouze ve vzpřímené poloze, když si lehnu, nejde nahmatat nebo jen s obtížemi. Již několikrát jsem s tím byla u lékaře, který mě poslal na sono, kde nic nenašli ani mi k tomu víc neřekli. Až na posledním sonu mi p.doktorka řekla, že mám na té straně hustší mléčnou žlázu, jinak že tam nic nevidí. Přeci jen mám ale obavy, protože mi na rakovinu prsu zemřela babička a mě je teprve 21. Chci se tedy zeptat, jestli je možné, aby byla mléčná žláza takto tvarovaná a zda se můžu na výsledek sona 100% spolehnout. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Při pohmatu je struktura mléčné žlázy skutečně někdy nerovná. Proto se doporučuje vyšetřovat prs pravidelně a hlavně vždy ve stejnou část menstruačního cyklu, nejlépe po menses. Před menstruací bývá žláza více prosáklá. Pokud ultrazvukové vyšetření nic neodhalilo, můžete být klidná. Přesto ale útvar sledujte, pokud by se nějak měnil, bolel apod., ihned UZ vyšetření zopakujte.

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Rýma
Články: Rýma
Rýma je zánět nosní...
Zarudnutí kůže po krému může znamenat alergii na parabeny
Články: Zarudnutí kůže po krému může znamenat alergii na parabeny
Používají se opravdu hodně...
Jste adeptem pro kardiostimulátor?
Články: Jste adeptem pro kardiostimulátor?
Onemocnění srdce existuje...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Krvácení do mozku. Jen rychlá a správná reakce zachrání život
Pět varovných příznaků mozkové mrtvice. Poznáte je?
Články: Pět varovných příznaků mozkové mrtvice. Poznáte je?
Z bezvědomí vás vytrhne...
Hyperfunkce štítné žlázy
Články: Hyperfunkce štítné žlázy
Hypertyreóza vzniká při...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Trombóza a embolie
Články: Trombóza a embolie
Hluboká žilní trombóza a...
Rakovina konečníku a tračníku (kolorektální karcinom)
Články: Rakovina konečníku a tračníku (kolorektální karcinom)
Kolorektální karcinom je v...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: