Bulka v prsu a plánované těhotenství

Ve 20 jsem si nahmatala bulku v prsu, po vyšetření mi bylo sděleno, že nález je pravděpodobně benigní, ale z důvodu rodinné anamnézy jsem stále "pod dozorem" . Letos v únoru (po 6 letech) se mi vytvořily další bulky, které jsou větší. Za půl roku, mám jít opět na kontrolu a zda se bulky nezmenší a nebo se zvětší, mám jít na vzorky. Obě prsa mě před menstruací hrozně bolí a protože bych chtěla mít v nejbližší době také miminko, chtěla bych se zeptat, zda mám čekat na ono vyšetření opravdu půl roku, nebo si ho vyžádat dřív. Jsem z toho hrozně nervózní. Dříve mě prsa nebolely, bojím se, že tentokrát nález benigní nebude. Děkuji moc za odpověď.

Odpověď odborníka:

Petro, pokud plánujete těhotenství, tak si před tím vyžádejte kontrolní vyšetření, aby jste měla jistotu, že je vše v pořádku a prožila jste těhotenství v psychické pohodě. Nemusíte mít obavy, bolest prsou před menstruací je v důsledku hormonálních změn, neznamená to, že by nález měl být maligní. Přeji pěkný večer.

MUDr. Markéta Pražáková, Ph.D.
MUDr. Markéta Pražáková, Ph.D.

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka, Kralupy nad Vltavou

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x