Bulka v prsu u muže

Dobrý den pane doktore, dotaz se týká mého bratra. Nedávno jej začalo bolet na pravém prsu a tak jej lékařka poslala na sono vyšetření. Tam mu byla zjištěna bulka 2,5cm na 1cm. Pak mu praktická lékařka oznámila že to není zhoubné a stačí kontrola za 2 roky. Naše babička z otcovy strany byla ale léčena na rakovinu prsu (došlo k jeho odebrání). Chtěla by jsem se tedy zeptat zda-li doba 2 roky není příliš dlouhá a zda-li by nebylo lepší bulku raději vyříznout. Děkuji moc

Odpověď odborníka:

Ano, v tom směru máte pravdu. Teprve mikroskopické vyšetření může spolehlivě určit typ i třeba nezhoubného nádorku. Doporučují útvar operativně odstranit.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Hůlka | Od: Patrik | 24.5.2015 13:06
Dobrý den, asi před dvěma lety se mi v obou
prsech(pod bradavkami) udělaly bulky ta jedna po
pár měsících zmizela ale druhá tam pořád je. Mám se
bát?
reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x