Bulka v prsu v těhotenství

Dobrý den, asi 3 měsíce před porodem jsem si nahmatala v levém prsu v úrovni mléčné žlázy bulku, která se mi jeví podélného tvaru. Nedalo mi to a objednala jsem se na sono prsou do mammologické poradny. Lékař mě vyšetřil a řekl, že je to jen mléčná žláza a žádnou patologii tam neshledává. Já mám ale stále pochybnosti, jelikož bulka není moc příjemná a zavazí. Taky nevím, zda zmizí a nebude mě později trápit. Lékař byl asi zkušený, protože vyšetření trvalo tak dvě minuty a to pouze s tím, že jsem dala ruce za hlavu. Četla jsem, že by se mělo vyšetřovat ve dvou rovinách. Myslíte, že mohu lékaři věřit a být klidná? Sono prý umí nádor i "přehlédnout". Děkuji za odpověď. Nyní jsem 36 tt.

Odpověď odborníka:

Milá Ajčo, pro klid Vaší duše bych ještě doporučila udělat sono ve screeninkovém mamodiagnostickém centru, ať máte ještě jeden názor z místa, kde jistě dělají vyšetření více než v mamologické poradně, navíc při nejistotě by v tomto týdnu těhotenství možná již bylo možné i doplnit mamograf. Navíc kontrola po 3 měsících je jistě více než vhodná!KK

MUDr. Karolina Kašparová
MUDr. Karolina Kašparová

Specializace: Onkologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: