Buronil a pivo

Dobrý den, starám se ted o tatínka. Je mu 73 let a trpí lehkou formou AN. Užívá Buronil 25mg 0-1-2 a Aricept 5mg 0-0-1. Je možné aby šel denně na pivo (2 malé desitky). Děkuji Vám za odpověď. ZK

Odpověď odborníka:

Dobrý den, obecně by se léky na ovlivnění psychiky,tzv.psychofarmaka neměla kombinovat s alkoholem. Je to z toho důvodu, že se mohou vzájemně ovlivňovat a snížit účinky těchto léků. Problém je v tom, že alkohol může mít negativní vliv na mozkové funkce a zhoršovat příznaky AN. Myslím, že by bylo vhodné pivo nahradit nealko pivem, pokud jje to možné. Domnívám se, že byb bylo vhodné se domluvit také s ošetřujícím psychiatrem, ke kterému tatínek chodí. Děkuji za Váš dotaz a přeji hezký den, Kolacíová.

MUDr. Šárka Kolacíová
MUDr. Šárka Kolacíová

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: TH Klinika, Clinterap

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: