Bursitida

Před třemi roky mi odstraňovali bursitidu z levého ramene. Ruka je dodnes v lepším stavu a hlavně pohyblivější než pravá ruka. Můj osobní názor je, že s bursitidou se žít dá, ona spíše ztrpčuje život a zlepšení po operaci je vyváženo nutností projít "operační procedurou" a jejími pro a proti. Protože patřím mezi ty magory, kteří s kolečkem jezdí jenom jednou, tak jsem si zadělal na vážný problém. Kromě C4, TH4, TH5 a příšerných bolestí zad, už mě bolí i obě kolena a levý loket. Všechno jakoby ve vlnách. Myslíte, že bych se měl pokusit o nějakou prevenci? Zkouším to u masérů, s cvičením, ale výsledky nic moc. V práci vydržím 4 až 5 hodin v pohodě, ale zbytek pracovní doby je utrpením...

Odpověď odborníka:

Asi budete muset jedno po druhém. Vyšetření pateře na ortopedii a rehabilitaci, potřebné cvičení a fyzikální léčba, zkuste i léčbu u moře alespoň 2 týdny. Pokud se týče kolenních kloubů ortopedi houfně zavádějí léčbu koncentrovaným nástřikem krevních destiček z vlastní krve do kloubu. Léčba ale není hrazena pojišťovnou. Obraťte se na svého orrtopeda.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: