Bušení srdce

Dobrý den, mám dotaz. Zhruba před dvěma týdny jsem se rozčílila a od té doby mám bušení srdce, hlavně v noci nebo když ležím a bolí mě v oblasti klíční kosti na levé straně. Byla jsem u lékaře měřil mi tlak, poslal na EKG vše v pořádku. Ale problémy stále trvají. Poradil mi lék Atenolol. Nikdy předtím jsem problémy ze srdcem neměla. Od oné události kdy jsem se rozčílila, uběhly již dva týdny, ale problémy stále trvají. Bušení tak 4x denně hlavně v noci bolest tak podobně. děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Atenolol, tj.lék ze skupiny betablokátorů, zpomaluje a zpravidelňuje srdeční tep. Může Vám pomoci a nemusí být nutné ho užívat trvale. Jinak pokud bylo EKG a tlak v pořádku při vyšetření v ordinaci, nevylučuje to záchvatovité změny tepu, což se vyšetřuje 24hodinovým monitorováním EKG pomocí přenosného přístrojku, který zaznamenává Váš tep a záznam se v něm uchovává pro následné vyhodnocení. Z nesrdečních příčin, v souvislosti s bolestí klíční kosti, byste mohla mít problém s postavením krční a hrudní páteře, což může mít vliv i na srdeční tep. Nebo byste mohla trpět záchvaty úzkosti s následným ovlivněním tepu. Doporučuji znovu vyhledat Vašeho lékaře a informovat ho, že obtíže přetrvávají, a domluvit se s ním na dalším postupu.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+8 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x