Bušení srdce

Dobrý večer, od dětství (nyní 31 let) se léčím s hypofunkcí štítné žlázy. Užívám Euthyrox a poslední 3 týdny mě trápí bušení srdce, nespavost, častá stolice, neklid, občas nevolnost a neschopnost se zhluboka nadechnout. Je to dva týdny, co jsem byla na vyšetření u prak. lékaře, ale dle odběru krve jsou hodnoty TSH (3,4) a T4 v normě. Tlak byl 130/80, srdce 84/min. Byl mi předepsán Bisoprolol na snížení srdeční frekvence, který od té doby užívám, nicméně potíže se několikrát během dne stále objevují. Jsem jakoby ve stresu, ačkoli k němu nemám důvod. Ještě by možná stálo za zmínku, že jsem před 2 měsíci přestala kojit. Týden před ukončení kojení (v té době jsem nevěděla, že přestanu kojit) mi Dr. zvýšila na základě výsledků z oběrů (TSH 4,14) dávku Euthyroxu z 50 na 75. Je možné, že jsou mé potíže způsobeny hypofunkcí funkcí št. žl., i když dle odběrů jsou hodnoty v pořádku? Je mi divné, že se léčím s hypofunkcí, ale v současnosti mám příznaky funkce zvýšené. Nebylo by např. vhodné snížit dávku Euthyroxu (samozřejmě po dohodě s Dr.)? Prosím poraďte, kde jinde by ještě mohla být příčina mých potíží a popř. jaké vyšetření by bylo vhodné absolvovat. Předem velice děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, dávku si klidně můžete snížit i sama. Zjistíte tak alespon, zda obtíže jsou či nejsou způsobené vyšší dávkou Euthyroxu. Pokud po několika dnech užívání snížené dávky obtíže nezmizí, nejsou způsobené Euthyroxem a bude nutné pátrat dál. Držím palce

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: