Bušení srdce a usínání 17 let

Dobrý den,už od ledna mám bušení srdce a usínání a někdy motání hlavy,měl sem to jednou v říjnu,a ted me to chytlo znova tak nevím co stím mám dělat. Mám někdy strach a nevím co dělat,někdy mě to chytne přes týdne když vstávám v 6 hodin do školy a tak v půl 9 mě to zas chytne když na to myslím a o víkendech když spím tak do 12 tak jě to v pohodě. Když na to nemyslím a zapomínám na to tak je to lepší,ale jinak to moc nejde děkuji.

Odpověď odborníka:

Je důležité vědět, jak dlouho epizoda bušení na hrudníku trvá a jestli je bušení pravidelné nebo nepravidelné, jak rychlý je pulz, a také jestli je začátek a konec epizody náhlý či pozvolný. Důležité je také natočit EKG v době obtíží. Bez těchto informací bychom pouze spekulovali. Obecně: může jít jen o nezávažné extrasystoly nebo jen o vnímání Vašeho vlastního normálního pulzu, kde bychom Vás jen ujistili, že nejde o nic vážného. Na druhou stranu může jít i nějakou z arytmií, které je vhodné nějakým způsobem řešit. Doporučil bych Vám v době obtíží se dostavit na pracoviště, kde Vám natočí EKG, tedy do nějaké větší nemocnice, ev. pokud bušení trvá krátce, ale prakticky každý den, je vhodné, aby Vám někdo dal na 24 hodin záznamník (EKG Holter), který bude kontinuálně zaznamenávat Váš rytmus.

MUDr. Ing. Martin Eisenberger, Ph.D.
MUDr. Ing. Martin Eisenberger, Ph.D.

Specializace: Kardiologie
Pracoviště: Kardiocentrum Nemocnice České Budějovice

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x