Buvolí hrbol

Prosím o radu,mé dceři se udělal na krční páteři tzv. buvolí hrb. Je možné,aby to byl Cushingův syndrom,když je jí teprve 12 let?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Cushingův syndrom není vázán na konkrétní věk, může se vyvinout kdykoliv. Nicméně vytvoření tzv buvolího hrbolu není jediným jeho příznakem, může být jenom projevem nadměrného zakřivení krční páteře. K projevům Cushingova syndromu patří zejména nárůst hmotnosti, krevního tlaku, tvorba tmavých strií na kůži, zejména břicha, paží, prsou, a další. V případě podezření na tento syndrom, ideálně vyjádřeného pediatrem dcery, můžete samozřejmě podstoupit vyšetření na dětské endokrinologii. Mějte se hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: