Campylobacter

Dobrý den, v listopadu jsem onemocněl Campylobacterem. Léčil jsem se skoro měsíc, než ustaly teploty. Po léčbě jsem dále užíval probiotika, ale kontrolní výtěr mi ještě udělán nebyl. Na začátku ledna jsem byl hospitalizován pro jiné důvody, čímž jsem přerušil užívání probiotik. Chtěl bych se zeptat, pokud se ještě Campylobacter v mých střevech nachází a já už probiotika neužívám, hrozí znovuvzplanutí a rozšíření bakterie? Děkuji za odpověď. S pozdravem Jan Schubert

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Jene. Probiotika nejsou lék, jen doplněk k léčbě. Jen jejich užíváním se rozhodně bakterií nezbavíte a naopak, jejich neužíváním nehrozí zhoršení příznaků. Hezký den.

MUDr. Hana Černá
MUDr. Hana Černá

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Pardubické krajské nemocnice, a.s.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: