Časté chození na malou

Dobrý den, nedávno jsem byla léčená na střevní bakterie v moči. Kontrolní kultivace dopadla dobře, ale časté chození na malou se nezměnilo. Za den jdu třeba dvacetkrát. Je možné, že se mi zase střevní bakterie vrátily? Hygienu mám velmi dobrou, tak ani nechápu, jak je možné, že jsem v moči měla střevní bakterie.

Odpověď odborníka:

Patrně nebude problém v infekci, ale v dráždivém močovém měchýři. Také je možné, že bakterie v moči jsou, ale kontrolní vyšetření je neodhalilo, ne vždy mají testy 100% hodnověrnost. Opakované infekce močových cest jsou u žen velmi časté. Nerozumím však termínu "střevní bakterie", neuvádíte, proč si myslíte, že byly střevní. Když byly bakterie v moči, byly asi močové, ne ?

MUDr. Pavel Růžička
MUDr. Pavel Růžička

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
odpověď | Od: Jana | 21.7.2015 11:21
Dobrý den, reaguji na vaší odpověď, psala jsem
střevní bakterie, protože mi v moči byly objeveny
bakterie ze střeva ( e coli a podobně )
reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: