Čepy v krku

Dobry den, pred necelymi dvema mesici mi byl diagnostikovan zanet prudusek, mela jsem krome kasle a rymy obtiz v krku jakoby mi tam neco prekazelo. Doktori tvrdili, ze tam nic nemam, vyter negativni, zanet behem dvou tydnu prelecen ATB. Ted znovu, zacalo to lehkym skrabanim v krku, kaslem, rymou, po trech dnech jsem najednou zakaslala a citila jakoby se mi neco pohlo v krku, doktorka mi predepsala erdomed a poslala na ORL, tam mi rekli ze v krku nic nemam. Dalsi den s pretrvavajici obtizi v krku v klidu jsem sedela a najednou jsem citila jak to neco nejspis uvolneny cep sestoupil jakoby z nosohltanu o kousek niz do jeste neprijemnejsi pozice. Dnes jsem zakaslala a vysel cep, ale zrejme to neni vsechno, protoze porad citim, ze tam neco je. Co mam delat, kdyz doktori tvrdi, ze tam nic neni. Je mozne ze se mi cepy tvori v mistech kam nejde videt? Cas od casu vyjdou i mimo nemoc. Prosim o radu, mam extremni davici reflex a nekdy se mi tam ona prekazka tak pohne az me to nuti na zvraceni, spatne je, ze se neuvolni ani po zvraceni. Anginu mivam pravidelne 2-3x do roka, povrch mandli vypada jak kratery na mesici. Na ORL mi rekli ze k odstraneni mandli bych musela mit anginu 7x za rok. Prijde mi ze kam prijdu, tvari se na me ze si vymyslim s odpovedi nic tam nemate a ze to beru moc vazne.

Odpověď odborníka:

Vážená slečno/paní Martino, indikace tonzilektomie není podmíněna frekvencí akutních angín. Doporučuji Vám vyhledat v rámci tzv. second opinion jiné ORL pracoviště a domluvit se na dalším postupu. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: