Čepy v krku

  • Dotaz od: Lenka,32let
  • Publikováno: 8.11.2007
  • uLékaře.cz

Dobrý den, od porodu před třemi lety mám v krku stále čepy, které se můj obvodní lékař pokoušel vyléčit před dvěma lety antibiotiky, což nepomohlo. Letos v červnu a červenci jsem dostala antibiotika při bolesti v krku, výtěry po léčbě byly v pořádku, ale já se stále necítila v pořádku. V srpnu byl zjištěn streptokok A, vyléčen 5 injekcemi penicilinu a zakončen 3 injekcemi pendeponu. Teď po mírném prochladnutí v krytém bazénu mám zánět močových cest a opět antibiotika (Nolicin). Ráda bych se zeptala, zda se může jednat o sníženou imunitu? Můj lékař to vylučuje, ale přece není normální, abych byla tak choulostivá. Při každé procházce mám už strach, že nachladnu a nebude jiné východisko než opět další léčba antibiotiky. Předem děkuji za radu, co dělat pro zlepšení.

Odpověď odborníka:

Nemyslím si, že se přímo u Vás jedná o sníženou imunitu, ale pokud máte pochybnosti nechte si u lékaře imunitu z krve vyšetřit. Imunitu lze zvýšit otužováním, dostatkem vitamínů a pohybu. Existují i speciální léky na zvýšení imunity.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: