Chlamydia trachomatis

Dobrý den paní doktorko, byla mi zjistena chlamydie trachomatis, dostala jsem antibitika azitromycin sandoz 500mg na 3dny, zacala jsem je brat v nedeli 24.2., v utery 25.2. jsem vzala posledni tabletu a obtize (palení v pochve) stale neprestaly, chtela jsem se zeptat zda je to normalni, vim, ze atb pusobi jeste dalsich 10dni,dale jsem se chtela zeptat, lekar mi sdelil, ze na kontrolu mam prijit az v polovine dubna, neni to trochu pozde?....a jeste mam dotaz, jak dlouha je doba sexualni zdrzenlivosti (kdy mohu mit pohlavni ci oralni styk?)...a zda se chlamydia muze prenest i libanim?..predem dekuji za Vasi odpoved

Odpověď odborníka:

Dobrý den, především by měl být přeléčen i partner nebo všichni sexuální partneři. jinak se infekce vrátí zpět. Dobrá je i vaginální úprava pH, event. léčba výtoku. Ale to musíte spíše se svým gynekologem. Podobu léčby byste neměla mít styk. Kupte si vagi C do pochvy na 6 dní, upravuje pH v pochvě a rovnováhu bakterií.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: