Chrápání po vysazení euthyroxu

Dobry den, mam snizenou funkci stitne zlazy. Kontroly a hodnoty krevnich testu byly v poradku, ale i presto jsem se necitil dobre - ne moc dobry spanek, pribyvani na vaze, unava, vetsi poceni, stacilo malo a byl jsem spoceny. Po posledni kontrole jsem zkusil vysadit leky a cekal co se bude dit. Je fakt ze se citim lepe, ne tolik unaveny, mene se potim..citim se docela dobre, ale nadruhou stranu - zacal jsem chrapat, ale kdyby jen lehce, vcelku dost. Proto se chci zeptat jestli vysazeni euthyroxu 100 ma vliv na to chrapani. Pritelkyne je ztoho nestastna protoze se nevyspi. Predem dekuji odpoved :) preji prijemny den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, osobně si moc nedovedu představit mechanizmus, jakým by mohlo k této souvislosti dojít (vysazení léku a chrápání). Zmiňoval jste přibývání na váze - dochází při něm k ukládání tuku i v oblasti měkkého patra a přilehlých oblastí, což pak časem může vést ke vzniku chrápání. Doporučila bych vyšetření na ORL, jestli nenajdou nějakou řešitelnou příčinu. A pak taky kontrolu na endokrinologii, aby jste si úplným vysazením Euthroxu nepoškodil nějak jinak. Držím palce.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: