Chronická kopřivka

Dobrý den, cca 6 měsíců mám potíže s kopřivkou. Užívání 2x denně Zirtec nepomohlo příznaky utlumit, stav se zlepšil až cca poslední měsíc při změně léčby na 2xClaritin. Byly mi provedeny kožní i krevní testy na potravinové i vzdušné alergie s negativním výsledkem, absolvovala jsem vyšetření na ORL, zubním, gynekologickém odd, rovněž s negativním výsledkem, kompletní krevní rozbor i na přítomnost chlamidií, borelie ...., parazitologické vyšetření stolice - vše v normálu. Až nyní mi na alergologii rozborem krve zjistili přítomnost aktivního viru infekční mononukleózy. Mám dotaz na souvislost mezi mononukleózou a kopřivkou a zda je možné mononukleózu prodělat bez zjevných příznaků infekce. Min. 2 roky jsem nejevila známky nemoci ani nachlazení. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Mononukleosa může probíhat zcela bezpříznakově, nebo jako běžná virosa, takže o proběhlém onemocnění vůbec nemusíte mít tušení. chronická kopřivka bývá spojována s infekcemi, takže teoreticky je tato spojitost možná.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: