Chronicka kapavka?

Dobry den, mam dotaz ohledne nakazy kapavkou. Pred cca 10lety jsem u sebe spozoroval mozne priznaky teto infekce (vytok, rezani pri moceni). Po nekolika dnech, mozna tydnech, kdy se stav nemenil, jsem navstivil, tehdy jeste detskeho, obvodniho lekare, ktery mi bez dalsich vysetreni predepsal antibiotika. Ty jsem dobral a dál se nic nedelo. Potize odeznely. Nicmene cca po dvou letech se podobne potize vratily. Rozhodl jsem se zajit na urologii, kde mi provedli vyter a odebrali vzorek moci. Vysledky kultivacniho testu byli negativni, v moci byla zvysena hladina bilkovin. Nicmene zadna lecba nebylla zahajena a potize opet odeznely. Podobne a neprilis zavazne priznaky se obcas vraceji. Jedna se o bily vytok (pouze rano) a pres den, sem tam bezbarvy, ale v malinkem mnozstvi + lehounke paleni pri moceni. tyto priznaky vdy po nejake dobe odezni a treba za rok, dva se zase vrati. Ted mam stalou a jedinou partnerku, pred dvema lety byla tehotna a behem tehotenstvi u ni nikdo nic nenasel, takze predpokladam, ze je zdrava. Je mozne, ze trpim touto infekci? Je mozne, ze testy na urologii byly negativni, partnerka je zdrava a ja pri tom tuto infekci v sobe mel? Dekuji za odpoved. Honza

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pálení při močení může být i příznakem zánětu močových cest, u výtoku se může jednat i o kvasinkovou infekci, ne vždy je to kapavka. Léčba tehdy mohla zabrat, i když to kapavka nebyla. Pro potvrzení je určitě důležité udělat výtěr. Kapavka se sama nevyléčí, proto pokud byla poslední kultivace negativní, pravděpodobně to kapavka nebude. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: