Chronické bolesti kloubů kolen a ramen

Dobrý den pane doktrore, ráda bych vám napsala můj problém, protože mi ještě žádný lékaž nepomohl. Už od dětství mi lupali klouby při podřepu, ale nikdy jsem neměla bolesti, ty mi začali no už to bude možná i více než pět let a to zároveň i s bolestmi ramen, dříve to bylo jen občas, párkrát do roka, bolesti byly nejhorší v noci kdy mě budili ze spaní, ale i během dne, bolest cestovala v intenzitě z jednoho kloubu do druhého až po třeba dvou týdnech mírně nebo úplně zmizeli na několik týdnů nebo měsíců. To se opakuje až do teď, ale nyní jsem ve stádiu kdy se nemůžu zvednout ze sedu, když si podřepnu musí mi pomoci druhá osoba abych se zvedla a někdy mi kolena úplně vynechají, prolomí se mi se strašnou bolestí a já musím chvíli ležet, než to přejde. Mám dvou letého syna a během těhotenství se to zhoršílo, beru doplňky stravy Vápník, hořčík, zinek, nikdy jsem nebyla vážně nemocná, neměla jsem úraz, váží 61kg a měřím 173cm, nesportuji a fizicky náročnou práci jsem měla, ale nic hrozného. Můj otec má Dnu, babička měla artrozu i revma, ale u mě byly všechny tyto testy negativní, jsem alergická na takřka všechny léky proti bolesti, salyciláty, algifen, ibuprofen, acylpyrin, indometacyn, projevem je atmatický záchvat s nutnou hospitalizací, abych se neudusila a splaskli mi otoky obličeje. Jsem už zoufalá, hlavně se bojím, že o nohy můžu přijít, protože ty bolesti jsou šílené, porod mám za sebou, dále ledvinovou koliku, mám křečové žíly na děloze, které doprovází chronické bolesti v podbřišku, operaci zubů a následné záněty atd., ale tyhle bolesti jsou nesrovnatelné a hlavně nekonečné. Už jsem byla u několika odborníků a nikdo mi neřekl co to může být, většinou to ztroskotalo na tom, že jsem alergická na všechny léky, které by to vyřešili a bylo to. Prosím Vás o radu, moc děkuji Labská

Odpověď odborníka:

Jistě jste byla opakovaně vyšetřena, o diagnozách se, ale nezmiňujete. Základem by bylo vyšetření revmatologa a ortopeda. Stanovení aktivity choroby podle výsledků krevních testů a výsledků rtg . Vhodná rehabilitace a fyzikální léčba při větších potížích při hospitalizaci . Vhodná určitě opakovaná lázeňská léčba při polyartroze. To vše zvláště při nesnášenlivosti léků by bylo na místě. Poraďte se s revmatologem.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: