Chronické obtíže

Uz delsi dobu se potikam s obtizema, ktere se nekdy trochu zlepsi a nekdy zase zhorsi. A tak nevim kam vsude bych se mel nechat pro jistotu poslat od praktika. Dost casto trpym na afty, priznaky jak na chripku ci anginu, bolesti hlavy a pocitem horkosti ci zimnice ( jak teploty, ale zadnou si nenamerim) a hodne se potim pri tom a taky se mi dost posledni dobou dela po tele akne ci bolaky podobne akne. A ted posledni tyden taky hodne a casto chodim na malou a obcas pocit rezani, ale u praktika nic z moci- takze mozna k urologovi, protoze mam lehce na zmacknuti citlive prave varle ( zanet ci neco horsiho??) a taky me obcas boli ( neprijemne na tlak) od trisla az na pravy bok i jsem zpozoroval jak lehkou bolest v podpazdi ( ze by nejaka rakovina). Nebo to muze byt vse zpusobene spatnym zazivanim ( flicky na jazyku - jak nekde pisou, ze z jazyka se da ledasco poznat??) nebo prekyseleni organismu?? Asi by bylo dobre si nekde nechat udelat uplne kompletni testy na pohlavne prenosne choroby u nas bezne se vyskytujici ( hiv jsem mel ok pred skoro 2 mesici ) a ty potize se vyskytuji dele s lepsimi ci horsimi obtizemi. A co si myslite pripadne o mozne pricine treba nejake se srdcem ci obehovou soustavou, protoze vcera jsem i lehce dobihal autobus a mel jsem problem popadnout dech ( jak kdybych se dusil). Dekuji za odpoved a preji prijemny den.

Odpověď odborníka:

Vážený pane Jaroslave. Velmi mě mrzí, že Vás trápí taková řada tělesných potíží a máte takové obavy o svůj zdravotní stav. Ale jak už opakovaně naznačeno v předchozích odpovědích, Vaší situaci není možné řešit takto na dálku přes internetovou poradnu. Spekulace o možných příčinách Vašeho stavu by zabraly hodně textu a nakonec by byly pravděpodobně pouze zavádějící. Je nutné vycházet z vyšetření u praktického lékaře - ten je dle zjištěných skutečností a Vámi sdělených informací jistě schopen příslušně rozhodnout, jaký by měl být další postup péče o Váš zdravotní stav a jaká jsou případně potřeba specializovaná vyšetření - měl by samozřejmě s Vámi probrat, jaké má pro svá doporučení důvody. Praktický lékař neslouží jako dispečer posílající pacienty ke specialistům nebo na odběry krve jen na základě jejich ústních požadavků. Omlouvám se tedy, ale obraťte se prosím na svého praktického lékaře. Přeji Vám, ať konzultace dopadne k Vaší spokojenosti a povede nalezení cesty, jak Vaše potíže ovlivnit.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: