Chytila jsem klíště po přeočkování.

Byla jsem po 4 letech přočkována proti klíšťové encefalitidě a 4 dny na to jsem chytila klíště. Chtěla bych se zeptat jestli by to mohlo nějak ohrozit mé zdraví?

Odpověď odborníka:

Dobrý den Lucie, Vaše zdraví by nijak ohroženo být nemělo. Přeočkování proti klíšťové meningoencefalitidě se provádí za 3-5 let a do té doby je člověk chráněn předchozí dávkou očkování. Můžete být tedy v klidu, ale samozřejmě pokud byste na sobě pozorovala známky onemocnění(např. bolesti hlavy, poruchy vědomí, poruchy hybnosti atd.), neodkládejte návštěvu lékaře.

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: