Chylozní sérum

Dobrý den, byla jsem darovat krev a z transfuzní stanice mi přišel dopis, že moji krev museli znehodnotit, neboť bylo zjištěno chylozní sérum. Tučná jídla nejím a alkohol piji jen příležitostně. V posledních přibližně 8 měsících jsem přibrala 11 kilo a to chodím na pravidelné 3 - 5 kilometrové procházky. Stále mi roste břicho a přibírám na váze. Snažím se jíst jen celozrnné pečivo a používat co nejméně tuků.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, měla byste si dojít ke svému OL na odběr krve a zjistit, zda nemáte zvýšenou hladinu tuků (cholesterol, triglyceridy), zkontrolovat glykémii, jaterní testy.Pokud se ve vašem životě nic v uvedeném období nezměnilo - zaměstnání, nemoc, partner a nejste si vědoma porušování vhodné životosprávy, opět bych vám doporučila vyhledat někoho zkušeného a poradit se o nastavení efektivního režimu. Údaje, které uvádíte - procházky, tuky ve stravě a druh pečiva jsou příliš málo, aby šlo radit takto na dálku, hm

MUDr. Hana Mojžíšová
MUDr. Hana Mojžíšová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: MUDr. Hana Mojžíšová, výživové poradenství v centru Prahy

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: