Cinarizin

Dobrý den, od konce měsíce února užívám lék cinarizin, byla jsem upozorněna na možný váhový přírůstek z důvodu zvýšené chuti k jídlu. Považovala jsem to za bezproblémové, neboť "si hlídám" každé kilo již několik let, tudíž chutě k jídlu nemívám, pokud někdy, umím s nimi lehce bojovat. Začala jsem brát 1/2 tablety 25 mg večer. Bolesti hlavy, které byly důvodem započetí léčby, se poměrně zklidnily. Z původních 4-5 záchvatů týdně na cca 1 za týden. Proto vím, že prášek nějakým způsobem funguje, i v tak malém množství. Lékařka mi "nařídila" zvýšení dávky na alespoň 1 tbl denně. Brala jsem 1 tbl večer po dobu 1 týdnu, byla jsem nucena vrátit se opět ke své 1/2 večer. Za zkušební týden jsem trpěla obrovským hladem !!!! ne chutí k jídlu !!!! Chuť se dá redukovat, hlad ztěží, nepomohlo ani zvýšené množství tekutin. Za jmenovaný týden jsem přibrala 2kg!!! Je to vůbec možné po 1 tbl za týden??? Jiné vlivy nemohly skutečnost ovlivnit, navíc 2x týdně cvičím a chodím plavat. Je dávka 1/2 tbl večer dostačující, nebo mám pouze jakýsi efekt spolknutého prášku??? Jak mám reagovat na následné zděšení ošetřující lékařky, když oznámím, že opět užívám dávku menší než 12leté dítě?? Děkuji za Váš čas Jana

Odpověď odborníka:

Citlivost na účinky léků je velmi individuální a opravdu někdy stačí dospělému dávka určená pro děti. Pokud vám tato nízká dávka stačila, nevím, proč byste ji měla za každou cenu zvyšovat.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: