Co mi je?

..cca 2 měsíce se citim malatna, spatne doostruji. Cca 2 tydny pozoruji zvysenou teplotu, ale nemam rymu ani kasel. Ted dva dny mam pocit jako by mi neco teklo z nosu do krku jakoby pocit při steceni kapek do nosu do krku a citim obcas tlak vzadu na hlave. Spim cca 6hodin denne. Piju cca 2 a vice litru denne. Nyni cca tyden beru Detralex kvůli hemeroidu. Cca před měsícem a pul sem pocitila problém se zrakem, brneni malíčku na leve ruce a malatnost. Pry krční páteř. Chodim na rhb, ale teploty stale kolem 37, 2. Malicky stridave brni, ostreni oci,unavenost a malatnost nepravidelne, ale přetrvává. Nyní ještě ten pocit v krku navic.jsem z toho nervozni. Přijde mi to vse zvláštní a cpat se leky od bolesti na páteř se mi moc nechce a zajimalo by mne zda to nemuze byt neco jineho. Nikdy sem nebyvala nijak zvlast nemocna.Předem děkuji

Odpověď odborníka:

Paní Jano,
je to spousta potíží, které spolu mohou a nemusí souviset. Rozostřené vidění může souviset s únavou. Příčinou nebývá krční páteř. Může se jednat o infekci, ale příčinou bývá někdy i psychický stres. Brnění malíčků může být samostatný problém a nemusí být jen od krční páteře.
Měla bych pár doplňujících dotazů. Jelikož chodíte na RHB asi vás už nějaký lékař viděl. Plánují se nějaká vyšetření jako Rtg, krev apod.? Krční páteř nebo hlava bolí nebo máte jen ten tlak vzadu na hlavě. Co předcházelo potížím- fyzická nadměrná zátěž?, stres v práci nebo v rodině?, cesta do tropů?, klíště? nebo něco jiného neobvyklého? Potíže se zrakem a únava jsou tedy jen občas a v jakých situacích? Hned od rána nebo až po nějaké zátěži fyzické či psychické? Vyvolá je i dlouhá práce na pC? Vymizí po odpočinku? Malíčky brní nepravidelně nebo je také něco provokuje? Někdy brní,když se člověk opírá dlouho o malíkovou stranu zápěstí kudy nerv probíhá. Teplota je každý den zvýšená v těch 14dnech? Nepřesáhla nikdy 38?
Nevím jaký lékař vás již viděl, doporučovala bych nejprve vyšetření na neurologii a infekci. Zvážit provedení Rtg krční páteře a krevní testy. I chudokrevnost může způsobit únavu. Dále se lékaři rozhodnou podle výsledků a Vašeho klinického vyšetření. Pokud by brnění malíčku trvalo déle jak 3týdny pomohlo by v diagnostice EMG= elektromyografie,která je schopna zachytit event. poškození nervu a odlišit, jestli je poškození na úrovni páteře nebo periferněji. Ale dokáže to až po 3týdnech trvání potíží, dříve poškození nezachytí.
V terapii brnění může pomoci vitamín B12-Milgamma volně prodejná. Podporuje regeneraci nervů. Lépe s ní začít po krevních testech, ať nezkreslí výsledky.
Nemusí se jednat o závažnou věc. každopádně je to pro Vás obtěžující problém a proto je potřeba navštívit lékaře a absolvovat některá vyšetření.

MUDr. Lenka Terzipetková
MUDr. Lenka Terzipetková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Fakultní nemocnice Motol, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Zvýšená teplota | Od: Monka Černá | 25.12.2014 11:24
Dobrý den. Nerada obtěžuji. Ani nevím jak začít psát svou zprávu. V mládí v 18 letech jsem prodělala téměř smrtelnou autonehodu. 14 jsem byla v kómatu, těžké poranění nohy, kdy jsem měla 5 operací pod narkózou. Poranění mozku s krvácením a pohmožděním. Zlomenina spodiny lebeční. Během života jsem nepozorovala výraznější zdravotní problémy. Dnes je mi 40, mám ukrutné bolesti zad, břicha a neustále zvýšenou teplotu do 37.6.. Veškerá vyšetření mám v pořádku - CT bederní páteře, sono břicha. Jen mám prý zvýšené jaterní testy dle krve. Děkuji velmi za za radu.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: