Condylomata accuminata hpv virus

Dobrý den, tento týden mi diagnióstikovali toto onemocnění. Zajímá mě zda zjsem nakazila svého přítele. Příznaky zatím nemá, ale jsme spolu krátce. Pokud se u něj příznaky neobjeví, ale eventuelně by v sobě vir měl je také potencionální přenašeč? Jsem ted celoživotní přenašečkou? mohu praktikovat pohlavní styk?? děkuji za odpoveď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, kondylomata lze odstranit, např. chirurgickou cestou. Přirozená imunita ve většině případů dokáže HPV infekci také z organismu eliminovat, tedy nejspíše nebudete mít infekci po celý život. HPV infekci jste samozřejmě mohla přenést na přítele, to ovšem neznamená, že se musí u něj onemocnění projevit. Může dojít k eliminaci infekce i bez projevu onemocnění. Pokud je přítel infikován HPV virem, může být přenašečem. Pohlavní styk praktikovat můžete, i bez ohledu na HPV myslete na zásady bezpečného sexu.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x