Condylomata accuminata - očkování

Dobrý den, paní doktorko. Vím, že dotazů na tyhle potvory tu je nesčetně, ovšem odpověď jsem na svou otázku nenašla. Je mi 36 let. Mám již dva roky diagnost. Kondylomata acc. s rozsáhlým výskytem na vulvě, perianálně, periitroitálně, vně atd.(přepisuji ze zpráv) prostě všude i vně. Odstraňovaní - snesení bylo již několikrát (cca 10x) a to jak el.kličkou, kyselinou. Proběhla i aplikace Aldary, vše bez úspěchu, stále dokola. Histologicky potvrzena kondylomata acc. Nyní mne čeká další pokus a to laserem. Důležité ještě je, že již 9 let jsem po LAHV simplex- histol. bez dysplazii. Dotaz se váže k očkování a HPV, nikdo mi doposud nedal jasnou odpověď. Má smysl v mém případě, pokud již nemám dělohu - nehrozí tedy rakovina děložního čípku, mám již kondylomata, provádět očkování? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Očkování proti HPV nechrání proti viru kondylomat. Na kondylomata očkování neexistuje.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: