Crohn a antikoncepce

Dobrý večer , chtěla bych se zeptat. Budu mít biologickou léčbu. A můj doktor mi doporučil antikoncepci před zahájením bio. léčby. Chci se zepta jestli mi to nějak neublíží a jakou antikoncepci bych asi měla užívat. Mám Crohna. Děkuji hezký večer

Odpověď odborníka:

Nutnost užívat během biologické léčby hormonání antikoncepci vyplývá z toho, že pokud byste otěhotněla, biologika by mohla vážně poškodit plod. Proto je otěhotnění během léčby naprosto nepřípustné. Typ vhodné antikoncepce vám poradí váš gynekolog s ohledem na váš gynekologický nález. Pokud nebudete mít kontraindikace hormonálních preparátů (např. zvýšenou srážlivost krve apod.), můžete se vpodstatě vybrat kterýkoli. Některé přípravky mají i zlepšující účinky na aknosní pleť.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: