Cushingův syndrom

Dobrý den, Chtěla bych se zeptat jaká pravděpodobnost je že můžu mít Cushingův syndrom? Vzhledem k tomu že můj pohled je příliš subjektivní nemohu posoudit zda se mi jen nezdá že příznaky jsou podobné. Ověřenou realitou je že mám hypotyreozu, nadváhu (obezitu?), s tím související stryje. Jinak nepravidelně bolesti hlavy, trápí mě úzkost a únava. Co mě dále trápí je že pokaždé večer když se snažím usnout slyším jak mi tluče srdce skoro jako kdybych před tím vyběhla schody ale nevyběhla většinou minimálně hodinu před tím jsem v klidovém stavu. Občas mě bolívá břicho nebo mi bývá špatně od žaludku. Občas mívám mžitky před očima, někdy kvůli prudkému pohybu ale stává se že je mám i bez zjevné příčiny a už se mi párkrát stalo že jsem nemohla správně oči zaostřit ale hned to zmizelo. Je dost možné že o žádnou nemoc nejde a sem jen příliš úzkostlivá nebo tak každopádně mě zajímá názor lékaře. Díky za jakoukoli odpověď Weisová

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Vámi udávané potíže jsou hodně nespecifické. Na Cushingův syndrom bych myslela pokud by hmotnost měla tendenci plynule narůstat i bez patrné příčiny, strie byvají u této nemoci široké a purpurově zbarvené. Obvykle se vyskytují i akné, poruchy menstruačního cyklu, zvětšuje se dominantně objem břicha, končetiny bývaji nepoměrně štíhlejší, zvyšuje se krevní tlak a pod. Pokud by Vaše podezření přetrvávalo, neváhejte kontaktovat endokrinologa v místě Vašeho bydliště. Mějte se hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: