Cvakot zuby,zimnice,svalová slabost

Dobrý den.nevím jak svůj problém nejpřesněji popsat,tak napíši jak to prostě cítím a vnímám.... : jdu si lehnout,koukám na tv, po chvilce se mi tv začne dvojit (i trojté vidění)- někdy pomůže přivření jednoho oka .Nakonec stejně raději oči zavřu (už jenom z nepříjemnosti),důležité ale je že unavená nejsem .po zavření očí nastupuje od noh silný tlak a jakoby hučení které směřuje do hlavy -hučení dost silné-oči stále zavřené,ale nespím-vnímám (i když si okolí myslí,že spím t.j. přítel) -tv se začne ztišovat.Já se snažím oči otevřít,nebo alespon vydat hlásku,že mi není dobře,pohnout rukou,zvednout se ale nejde,nejde nic -jediné co jde tak pootevřít na chvíli oči ale nakonec je zase zavřu (nepříjemné) a prostě to nějak přetrpím .... někdy to ovládám někdy né -když né začne cvakot zuby -klepaní rychlé klepání o zuby -Když je přítel doma -probere mně stylem že mně zvedne do polohy sedu a začne se mnou třepat a hlavně na mně mluvit (dá se říct že spíš křičí vyděšeně) já se po chvíli zhluboka nadechnu,jsem malátná a jedině co si pamatuji tak to co píšu,nastane zimnice která trvá cca 1 minutu.... Nikdy nevím kdy to příjde (poznám to,až když je jak se říká pozdě-hukot ale já už to neovládnu-tělo neposlouchá) a kdy to odejde. Váš názor??? Jak se toho mám konečně zbavit???Může to být spánková apnoe??? Trvaní cca 6-8 let .

Odpověď odborníka:

Dobrý den Kristyno Popsané potíže jsou dosti v takových kombinacích zvláštní a těžko je vysvětli , nezapadají příliš takto do žádné jednotky nemoci. Jistě to nejsou klasické potíže při spánkové apnoi. Slabost očních svalů a poté ev i celková může odpovídat poruchám ovládání svalů s poruch tzv nervosvalového přenosu na nervosvalových ploténkách / přepojovací místo mezi nervovým a svalovým vláknem/ jako je myastenie a příbuzné jednotky. Někdy také náhlé přechodné potíže může udělat změna v rozložení draslíku v krvi a buňkách- jedná o opět o vzácnější hl vrozenou odchylku na úrovni buněk nervů a svalů, zde pomůže někdy odběry krve ve fázi potíží a vyšetření hladin draslíku a jiných iontů. V obou případech je potřeba provést více vyšetření cestou neurologa a praktika. Nemožnost pohybu po probuzení je někdy možná jako tzv spánková obrna- je změna nastavení v regulacích spánku v mozku, není samotná nebezpečná, ale je často spojená s riziky záchvatového usínání- narkolepsií. To je další ev směr vyšetřování potíží- zde je opět potřeba přes neurologa provést EEG a poté ev i speciální spánková vyšetření zaměřená na tento ev problém. Zdravím dr Šigut

prim. MUDr. Vladimír Šigut
prim. MUDr. Vladimír Šigut

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Neurologické odd a iktové centrum nemocnice Krnov,
Ambulance neurologie a myoskeletární medicíny Krnov

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Je to prevít. | Od: Weber | 3.11.2016 22:22
Chce to nastudovat, kdy problém
nastupuje, v jaké poloze těla atd.
Chce to vlastními poznatky lékaři
pomoci. Pokud bude ochoten
Vaše poznatky vyslechnout. Já
tipuji, že Vaše problémy má na
svědomí krční páteř. Zkušenosti s
ní mám, je neuvěřitelné jaké
problémy dokáže generovat, i
lékaři nad tím kroutili hlavami a
dlouho nevěřili.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: