Cysta

Dobrý večer, Před rokem jsem podstoupila u stomatochirurga zákrok kvůli cystě o velikosti menšího vejce mezi 1 a 2 v levo nahoře ( měla jsem úraz mladém věku, jsem narazila zubama na led) byl dost komplikovaný zákrok. A pátek se jdu poradit se zubařem jak to bude dál, protože pořád mám bolesti jak zubů tak i dásní, zubařka řekla ta co byla u toho zákroku ze tam mam furt ten chronický zánět a rozšířil se do právě části mezi 1 a 2,,,,,,,, tak ze mi dala na výběr bud některý zub vytáhnou, nebo léčit antibiotiky a nebo postoupit znova na zákrok a už i s vyplněním. Tak můj dotaz je takový jako mám možnost abych nepřišla o ty zuby, protože mi je nikdo už nevrátí. Bolesti mám neustále, vystřelujte mě až pod levé oko a nevím jestli to s tím souvisí ale cítím něco v lícní kosti.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v tomto případě bych doporučil trojrozměrný snímek (CT) pro lepší zobrazení situace. Zajímá nás, zda zuby u tohoto nálezu jsou živé a tedy jestli reagují na studené. Pokud je v blízkosti zub se zaplněnými kanálky, je potřeba zjistit zda je toto ošetření provedeno kvalitně. Někdy je možné zuby zachránit, jindy bohužel ne, Záleží na vzájemném vztahu nálezu a zubu. Důležitou informací je i viklavost zubů. Popisujete velikost malého vejce. Informace je mírně zavádějící, ale pokud se jedná o velký útvar, navštivte specializované stomatochirurgické oddělení. Více Vám bohužel bez snímků a vyšetření neporadím. S přáním pěkného dne Václav Manhart

MDDr. Václav Manhart
MDDr. Václav Manhart

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Zubní centrum U smile

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: