Cysta

Dobrý den, prosila bych o odbornou radu na následující problém. Mám cystu na vaječníku o velikosti 5 cm (vaječník je prý díky cystě zničen). Cystu mám okolo 3 let, vždy byla odebrána krev na tumory, které byly negativní. Nyní po poslední návštěvě rovněž výsledky negativní, ale lékařem byl doporučen operativní zákrok laparoskopicky. V době, kdy byla cysta menší, nebylo řešeno nijak. Ptám se tedy prosím, opravdu není žádná jiná možnost se cysty tzv. zbavit jinou než operativní cestou, kterou nechci podstoupit.Hormonální antikoncepci neberu. Jaké hrozí riziko bez operativního zákroku a naopak v případě laparoskopického výkonu? Předem moc děkuji za Váš názor.

Odpověď odborníka:

Většinou se doporučuje cystu pokud dosáhne velikosti od 5 cm výše laparoskopicky odstranit,výkon je provázen minimálními komplikacemi , pří jejím neodstranění je pak možnost jejího prasknutí a její obsah se vyprázdní do dutiny břišní, Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: