Cysta,či zánět vaječníku?

Prodělala jsem několik laparoskopických zákroků ,odstanění cyst i levého vaječníku i s vejcovodem,ale i slepého střeva,po posledním,slepém střevu,jsem měla vysoké horečky a zjistili,že mám pod ním ložisko zánětu,přeléčili antibiotiky,ale při propouštění mi bylo řečeno,že se to může opakovat. Nyní mám bolesti v té oblasti, s tím,že mi to jde až do nohy i kyčle,může být souvislost s tím? Jinak mám artóu SI.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Prodělala jste několik gynekologických zákroků, odstranění levého vaječníku a vejcovodu nebylo jen pro cystu, ale zřejmě pro srůsty či endometriozu , nyní Vás boli ale v pravém podbřišku , tedy v místě , kde se odstraňoval appendix. Jestliže byl již v zánětlivém ložisku, je nanejvýš pravděpodobné vytvoření srůstů . Ty pak mohou vyvolávat bolest i chronického charakteru. Co s tím? Zkusit léčbu enzymy (Wobenzym ) , lázně už jsou trochu obsolentní , při teplotě přeléčit znovu antibiotiky. Pakliže by kdokoliv intervenoval stran cysty, je nutné tuto oblast znovu prohlédnout. Bohužel ultrazvukové vyšetření nemusí srůsty identifikovat. s pozdravem MUDr. Vilém Jelínek

MUDr. Vilém Jelínek, CSc.
MUDr. Vilém Jelínek, CSc.

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynprofi s.r.o., Gynekologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: