Cysta na vaječníku

Dobrý den, měla jsem bolesti na pravé straně u pupku,podbříšek i oblast jater.Byl mi postupně nalezen menší zánět dvanáctníku,poté na Ct ovariální cysta40x50mm.Dohodli jsme se,že budeme cystu ještě alespoň přes 1-2 cykly sledovat.Bolesti u pupku tahavé citlivé zůstávají,lékař tvrdí,že to je vysoko od cysty to není,spíše střeva.Druhá lékařka myslí,že by to cysta mohla způsobovat,tlačením na něj.nervy a bolest vystřelovat až nahoru.Nevím proto jak to je a zda mám podstoupit ještě kolonoskopii k vyloučení onemocnění střeva.Přestože jsem déle doma,měla jsem zánět průdušek a ATB 2týdny.Po kontrole krve mám ale zvýšeny počet leukocytů 14,8,prý je to hodně.Dočetla jsem se,že to někdy naznačuje i systémová či jiná onemocnění.Navíc mám teploty a jsem dost unavená už dlouho.Prosím jestli mohu vědět Váš názor jaká vyšetření bych měla podstoupit-co by ty leukocyty mohly znamenat a jestli to může souviset s cystou.Jak dlouho je možné čekat ,lékař chce zkusit užití Norethisteronu(tam ale čtu vedlejší účinky-výskyt ovar.cyst?)Moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, leukocyty nejsou nijak vysoké, spíše mírně zvýšené, obavy z jiného než zánětlivého onemocnění rozhodně nejsou na místě (ještě nějakou dobu tělu trvá uzdravování, a proto mohou hodnoty přetrvávat) ! Zkuste se nejprve soustředit na DO-léčení vaší současné infekce. Pokud by teploty trvaly ještě několik dní, je možné, že se přidala infekce jiná (nebo mikroby nebyly plně citlivé na původní antibiotikum) - navštivte lékaře na kontrolní přešetření vašeho stavu, často se to stává a budou se muset nasadit ještě jiná ATB podle citlivosti původce. Až se doléčíte a budete se cítit lépe, bude vhodné postoupit k řešení záležitosti - cysta. Horm. léčení neodmítejte, mělo by se zkusit, je ale možné, že ale nezabere, protože cysta je už poměrně velká. Uvidíte sama - za cca 1-2 menstruační cykly, když se její velikost nezmění, bude asi vhodnější laparo operace s jejím odstraněním. Na vyšetření střev je určitě dost času, pokud by se přidaly nějaké problémy. Bolesti v břiše nemusejí být vždy odpovídající přímo místům uložení orgánů, mohou být i velmi vzdálené /přes tzv. Headovy zony/ - může jít u vás opravdu i o přenesené bolesti od cysty. Vytrvejte, zkuste jedno po druhém, doléčte svou infekci dých. cest (povzbuzením imunity, dostakem vitamínů a kvalitní stravou, zařadte ryby a rybí tuk v kapslích -snižují zánětlivé procesy v těle..., zkuste pomalu i otužování), důvěřujte gynekologovi a jistě se situace upraví, ted je zhoršená tím, že je vám těžko a jste unavená při infekci. Jestli zánět v těle může souviset s infekcí cysty by vám řekl pouze gynekolog po vyšetření, cysta může být sice zánětlivě změněná (ale je to méně pravděpodobné), ale měla byste problémy a bolesti při jejím vyšetřování - což by gynekolog viděl - pokud ale chcete, nebylo by asi marné ještě vyšetření opakovat. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x