Cysta v mozku

Dobrý den,mám dotaz od 6 let mě pozorují lekaří mam nalez cisty 20x15x21 mmm,přišli na to jak jsem byl malej a stále mi červenalo ucho,momentálně mi je 19 let,a stále mam chvíle minimalně 1-2 týdně kdy mi ucho červená,...před 3 měsici jsem byl hospitalizoval v nemocnici v Ostravě porubě,kdy jsem měl šilené tlaky v hlavě,doktoři mi řekli po všech vyštřeních (magnetická renozance,EKG,vyštření srdce,apodopně) že to bylo od krční páteře a psychykou,požadal jsem Dr.lipin co dělá zakroky a operuje mozkové problémy aby se podíval na moje vyslekdy,sdělil mi že cistu je zbytečné odstranovat že ji budu mit do konce života....že se na chazí v levém laločku,kde není třeba operace,ale stale se necitím dobře,...mam neustale nějaké problemy,uzkost,zavratě,strach,vysoký tep....mužete mi poradit jak se chovat a žít dale s tímhle problem děkuji...(četl jsem že bych neměl jíst mastné produkty pít alkohol a vyhýbat se přímím narazum ve sportu a běžném životě)...Předem děkuji za odpověd

Odpověď odborníka:

Plně bych důvěřoval odborníkům z Fakultní nemocnice v Ostravě. Cystu není t.č. nutné odstraňovat, jen sledovat a zákrok zvážit až při jejím růstu nebo při jiných komplikacích. Je nutné se vyvarovat úrazu. Vaše obtíže, které jste vyjmenoval - úzkost, závrať ... mohou mít celkem pravděpodobně psychickou složku - není divu a není se za co stydět, máte obavy o své zdraví. Doporučil bych Vám psychologické vyšetření, případně i požádat o názor psychiatra - základem je rozbor vašich obtíží a psychoterapie. Přikládám odkaz na užitečnou příručku, kde se dozvíte, jak můžete řadu svých potíží zvládnout sám: http://cz.lundbeck.com/cz/Public/what_we_do/Depression/documents/Panicka_porucha.pdf Lze s úspěchem podávat i některé léky ze skupiny antidepresív, která mají efekt též proti úzkosti, tato by se však nikdy neměla podávat bez psychoterapeutického působení.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: