Cysty

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. je mi 32 let a momentální problém byla bolest pr.prsu. Objednala jsem se na sono prsu a výsledek je Premenstruálně stimulované fibroglandul.mammy s pravidelnou kresbou, oboustraně mikrocysty ...největší je 9x8x6mm. Jiné ložiskové změny odlišní echoity t.č. UZ nenachází. Nějak tomu nerozumím, zda je to vážné nebo zda to samo zmizí, jelikož na cysty trpím. Většinou se nějaká objeví na vaječníkách, pak zmizí... A taky jsem se chtěla zeptat, zda existuje nějaká léčba cyst léky, čaje... zatím moc děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, není to nijak závažný nález, cystičky mohou i samy zmizet. Nejlepší prevencí cyst na vaječníku je hormonální antikoncepce. Léčba je jinak pouze chirurgická.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: